Cikkek

Fejessaláta; a talajminőség tesztere

Fejessaláta; a talajminőség tesztere

Sokszor megfordul a fejünkben: vajon mennyire "egészséges" talajunk, melyet évről-évre próbára teszünk, vegyszerekkel károsítunk, mérgezünk. Az évenkénti laboros talajvizsgálatok azonban jócskán leterhelhetik pénztárcánkat, nembeszélve a sok utánajárásról.

Nagyszüleink legmegbízhatóbb talajjelző növénye a fejessaláta volt. E növény segítségével valamint elődeink megfigyelésének köszönhetően mi magunk is kiválóan alkalmazhatjuk a fejessalátát talajminőségünk tesztereként.

A titok nyitja a fejessaláta érzékenységében rejlik. Olyan helyeken ahol a saláta minden ok nélkül hervad, satnyul, vagy ki sem kel, valamilyen talajminőség romlás következett be. Amennyiben ezt magunk idéztük elő valamilyen vegyszerrel, vagy túlzott trágyázással, akkor várjunk egy hetet az újabb próbával - saláta vetéssel. Ha ezután is rendellenességek figyelhetők meg fejessalátáink állapotában, mindenképp talajvizsálatra van szükség.


Nyomtatás   E-mail

Kiskertem Kertészet Jobaháza

Igyekszem tanácsokkal, ötletekkel segíteni kertészkedésedet. Használd ki a lehetőséget, és bejelentkezés után, kommentelhetsz, kérdezhetsz is!

Kapcsolat

9323 Jobaháza
Ady Endre u. 18/A.

+3630 687 4485

kert[kukac]kiskertem.hu

NYITVA
Hétfő-Szombat: 14:00 - 18:00